успешна онлайн рекламна стратегия

Изграждане на успешна онлайн рекламна стратегия

Виртуалните магазини се нуждаят от успешна онлайн рекламна стратегия. Изчерпателният маркетингов план може да увеличи значително продажбите и популярността на марката, но изисква добро познаване на социалните медии, оптимизация на търсачките (SEO), блогове и други.

Ако стартирате бизнес и имате вече съществуващ такъв, но желаете да му вдъхнете нов живот, имате нужда от изготвянето на дигитална стратегия. И преди да се обърнете към нас за създаването на такава, ето кои са базисните знания, които трябва да имате по темата.

Прочетете съветите по-долу, за да разберете някои от ключовите стъпки за добър интернет маркетинг.

Проучете вашите конкуренти

Изучавайте конкурентите си чрез своя търговски процес, обърнете внимание включително и на маркетинговите им стратегии. Вижте какво работи за тях, за да добиете и по-ясна представа как функционира нишата, в която опитвате да се наложите.

Проучете нишата си

Ако искате да се специализирате в една конкретна област и имате точно определена целева група, то тогава се нуждаете от демографски подход. Опитайте се да изпратите послание, специално за хората, които до които искате да достигнете, а не за всички интернет потребители.

Решете кой е вашият демографски идеален клиент, за да насочите вашата успешна онлайн рекламна стратегия именно към него.

Комплексен маркетинг

За да увеличите разпознаването на марката, трябва да стартирате няколко маркетингови кампании наведнъж. След като сте наясно с целите си, с функционирането на пазара и с целевата си група, няма да е трудно да обясните на професионалната рекламна агенция какво точно трябва да се направи.

Разгърнете имиджа си

В днешния маркетингов свят марката и имиджа са толкова важни, колкото самата стратегия. Вашата марка ви прави разпознаваеми сред конкурентите, затова изберете име, търговска марка, уебсайт, брошури и бизнес план, преди да приведете стратегията си в действие.

Създайте социални медийни акаунти и назначете запознат с мрежите специалист, който да пуска интересни материали всеки ден. За да привлекат последователи, социалните медийни профили и блоговете трябва да бъдат регулярно актуализирани.

Наемете някой, който да напише статии за оптимизация за търсачките (SEO, search engine optimization). Статиите, които споменават популярни ключови думи, свързани с вашия продукт, но също така предлагат полезн съвети и новини, са чудесен начин да запознаете хората с вашия продукт. Те също така помагат на уебсайта ви да се показва на първите страници при търсенето в интернет.

Създавайте видеоклипове с хора, които използват продукта ви или с хора, които ви вдъхновяват. Можете да ги публикувате на собствените си страници, както и в You Tube, Vimeo, Facebook или други места, за да привлечете интерес към уебсайта.

Проследявайте всички свои кампании

Най-лесният начин да направите това е да настроите профил в Google Analytics чрез главния си профил в Google. Така ще наблюдавате действителните резултати от всяка ваша стъпка.

Помислете за печатни реклами и купувайте рекламни места в популярни уебсайтове в интернет, за да ви виждат повече потребители. Бъдете последователни, особено ако вашият бизнес изисква засилена комуникация с клиентите. Изпълнявайте всички поръчки възможно най-бързо, за да създадете добри отзиви на уебсайта си и на други пазари.

Оценявайте своята възвръщаемост на инвестициите и повторете всички успешни стратегии, ако и когато пускате нови продукти. Успех!

Изграждане на успешна онлайн рекламна стратегия
5 (100%) 1 vote

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *