онлайн магазини

Тенденции при онлайн магазини за 2019 година

Променящият се пейзаж на всички онлайн магазини предоставя на търговците на дребно нови и вълнуващи начини за стимулиране на бизнеса. Очаква се глобалните продажби на дребно чрез електронна търговия да достигнат 6,6 трилиона долара до 2021 г., така може и вашият бизнес да се възползва от тези благоприятни условия за печалба.

Подготвихме за вас списък с няколко от най-горещите тенденции в електронната търговия, на които да обърнете внимание през 2019 г. и след това. Надяваме се, че те ще предизвикат идеи и ще увеличат процента на реализация за вашия онлайн бизнес, като същевременно ще подобрят практическата страна на пазаруването по интернет.

Добавена реалност и виртуална реалност

Добавената реалност (Augmented reality) и виртуалната реалност (Virtual reality) размиват линиите между физическото и цифровото, като предлагат нови начини за възприемане на нашия свят. Това дава на клиентите ви нови начини да изпробват продукти извън физическия магазин.

И така, каква е разликата между добавената и виртуална реалност? Първата се отнася до технология, която наслагва изображение, генерирано от компютър. Според проучване от 2016 г., 71% от купувачите заявяват, че ще пазаруват при търговец на дребно по-често, ако той предлага добавена реалност.

Виртуалната реалност, от своя страна, е компютърно генерирана симулация на 3D изображение или среда. Потребителите са потопени в този цифров свят и обикновено могат да взаимодействат с него. При виртуалната реалност потребителите могат да виждат продукти или дейности в реалистични настройки. Вече сме виждали как туристически агенции предлагат подобни опции.

Разширено филтриране на продукти

Внедряването на разширено филтриране на продуктите позволява на клиентите ви да намерят точно това, от което се нуждаят, по-бързо и с повече опции при търсене. Филтрирайте атрибути по размер, цвят, материал, цена и т.н., за да помогнете на потребителите да ограничат търсенето си.

С безкрайните артикули в мрежата е важно да осигурите на клиентите си начини за подбор на продуктите, така че да не ги търсят на друго място. През 2019 г. трябва да помогнете на клиентите си да намерят това, което искат и от което имат нужда. Разширените продуктови филтри могат да бъдат разликата между вас и вашите конкуренти.

Автоматизация

Силата на автоматизацията вече си проличава в много индустрии, а електронната търговия не е изключение. В действителност, тя може най-много да спечели от автоматизацията.

Понятието в този контекст се отнася до създаването и прилагането на технологии за рационализиране на редица процеси като продажби, маркетинг, управление на ресурсите, производство и доставка.

С толкова много потребители във виртуалните магазини и с минимален брой служители, опростените процеси са ключът към добре организираната електронна търговия. От първото взаимодействие до последното, автоматизацията може да подобри клиентското преживяване и да увеличи продажбите.

Различни опции за доставка

Има повече начини от всякога за фирмите да изпращат продукти и клиентите да ги получават. Традиционните начини за доставка все още се използват, все още можете да доставяте пратки директно до вратата на клиента си. Но всичко това ще става много по-бързо – доставка още в същия ден и то не само у дома, а навсякъде – дори и в метрото.

Скоростта и ефективността са ключовите двигатели за всички онлайн магазини.

Мобилността тепърва се развива

Тъй като все повече хора пазаруват в движение, ще бъде от съществено значение да се ориентирате към мобилна стратегия за пазаруване. Forrester прогнозира, че до 2022 г. смартфоните ще задвижват 175,4 млрд. долара в продажбите на дребно.

Използвайте футуристичния си поглед към бъдещето, за да бъдете успешни предприемачи. Не забравяйте, че технологиите са тук, за да ви помогнат. Те се развиват всеки ден по малко и от вас зависи да сграбчите всички тези златни възможности!

Оцени публикацията

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *