онлайн магазин

10 неща, които трябва да знаете, за да стартирате онлайн магазин

Стартирането на онлайн магазин е по-лесно, отколкото вероятно предполагате. Наистина. Трудната част се състои в набирането на популярност чрез по-високо класиране в търсачките (SEO), да накарате клиентите действително да купуват неща и да ги мотивирате да се връщат при вас отново и отново.

Ето 10 неща, които трябва да имате предвид, когато стартирате свой собствен онлайн магазин.

Изберете системата си внимателно

Избягвайте специализирани персонализирани решения, изградени върху неясен или стар код. По-добре изберете една популярна, добре поддържана система със солидна общност зад нея. Имате богат избор между Shopify, Woocommerce и Magento много други. Доверете се на това, което вече е опитвано от вашите конкуренти и е дало най-добрите резултати.

За пълен контрол над сайта на ниво код можете да погледнете също към WordPress с едно от най-популярните приложения за електронна търговия като Jigoshop или специализирано решение с отворен код за електронна търговия като OpenCart. И в двата случая обикновено трябва да плащате за теми и допълнителна функционалност, въпреки че базовата система е безплатна.

Оптимизиране, оптимизиране и оптимизиране

Бавното зареждане на страницата означава загуба на клиенти. Много е важно да ускорите зареждането на уебсайта си, за да са мотивирани клиентите да останат в него и да разглеждат и купуват продукти.

Бъдете уникални

Освен ако не произвеждате собствени продукти, има голям шанс да използвате продуктови емисии, включително описания и снимки, предоставени от производителя. Лоша идея. Съдържанието ви ще бъде в общи линии същото като на стотици други онлайн магазини, работещи със същия доставчик. Преработете описанията и поддържайте блог със собствени статии.

Ключовата дума е всичко

Това не важи само за електронната търговия, разбира се, а за всеки уебсайт. Търсете ключова дума, с която се надявате да се установите в мрежата. Чрез правилните ключови думи ще се класирате на челните места в търсачките и ще бъдете видими за много повече клиенти.

Не е достатъчно просто да продавате

Изборът на това къде да пазарувате онлайн е толкова голям, че потребителите могат да избират от всеки сайт в света. Освен ако не се конкурирате за цената – което отново е много трудно, тъй като всеки може да създаде магазин на практика без разходи и да продава евтино – сайтът ви трябва да бъде нещо повече от магазин.

Като нов продавач нямате нито марка, нито способност да намалявате разходите кой знае колко, така че използвайте неповторимите си знания и умения, за да предложите нещо повече от просто магазин. Напишете висококачествени публикации в блога, свържете се със собствените си продукти и бъдете експерти.

Обърнете специално внимание на SEO

Това е много важен елемент, благодарение на който търсачките в интернет ви показват на първите места при въвеждане на ключова дума. Електронната търговия е особено уязвима за проблемите със SEO (search engine optimization) и много онлайн магазини са се озовали в зоната на изпадане след последните няколко години заради промени в алгоритъма на Google. Свържете се с професионална фирма за оптимизация за търсачки, която ще ви изведе до върха в резултатите от търсенето.

Разширяване на съдържанието на страницата с вход на клиента

Просто разполагането на изображение на продукта и кратък параграф от описанието вече не е достатъчно. Имате мощен ресурс, който вероятно не е използван. Не подценявайте желанието на хората да споделят своите мнения за продукта – особено ако предлагате награди за най-добрите подаръци всеки месец. Намерете най-добрите начини потребителите да са и ваши сътрудници чрез социалните мрежи и собствената ви уеб страница. Това ще бъде в полза на всички страни и ще бъде високо оценено.

Внедрете структурирани данни и видеоклипове

Структурираните данни или „богатите фрагменти“ са специален код, добавен към страницата, за да опише вида на съдържанието – това може да включва видеоклипове или отзиви на клиенти. Включете този маркер на страницата си и Google може да я използва, когато тя се появи в резултатите от търсенето.

Поддържайте бюлетин

Бюлетините са тайното оръжие на електронната търговия – това е привлекателна база за лоялни клиенти. Когато правите продажба, помолете потребителя да се регистрира за бюлетина. Освен това, уверете се, че има ясно място за регистрация на началната страница или страничната лента и ако системата ви го позволява, стимулирайте с малък купон първата поръчка. Работи.

Не забравяйте социалните медии

Може би е малко клише, но всеки има Facebook и магазинът ви също трябва да е там. Това е друг инструмент за директен маркетинг, който можете и трябва да използвате: да взаимодействате с клиентите, да отговорите на въпроси по открит и публичен начин, да предлагате отстъпки и други. Разбира се, можете да ползвате повече от една и различни социални мрежи.

Няма съмнение за това – започването на успешен онлайн магазин е по-трудно от всякога, но тези съвети ще ви помогнат много по пътя към успеха на продажбите. Надяваме се, че сме ви били полезни!

Оцени публикацията

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *