евтин сайт

Може ли да е работещ един евтин сайт?

Евтин сайт? Работи ли наистина?

Всички сме наясно, че днес интернет е мястото, където всеки уважаващ себе си човек, може да представи най-ефектно и ефикасно бизнеса си, каузата си, стоката си или услугите, които предлага, ако иска да печели от това.

Интернет е огромен потенциален пазар, който бързо измести досегашните методи за реклама и продажба. Логично, всеки иска да има свой сайт, блог или онлайн магазин.

Манталитетът на българина, обаче е такъв, че огромното мнозинство от желаещите да имат свой сайт търсят евтиното, а не качественото.

Пак заради манталитета, в интернет ври от реклами и обяви за направата на Low Cost сайтове, които се предлагат от кандидат-изпълнителите уеб програмисти, графични и уеб дизайнери на потенциалните клиенти, а дъмпингът в тази ниша е очеваден факт.

Нека се замислим…

Преди обаче да се втурнем презглава да поръчваме направата на сайт за примерно 250 или 300 лева, трябва добре да се замислим дали за парите си /които въобще не са много и лесно ще ги прежалим, ще получим истински качествена, работеща и полезна услуга. Или обратното – както казват англичаните – евтиното ще ни излезе скъпо?

Не е нужно да си специалист, за да разбереш, че изработването на подобни Low Cost сайтове се предлага от непрофесионалисти. Някои от тях са студенти в съответните специалности. Други са прекалено гладни, непретенциозни и недоучили и просто гледат да изкарат някой лев на чужд гръб. Правят го за сметка на подбиването на цените на свободния пазар, на гърба на клиента и на гърба на конкуренцията от сектора, която работи по-скъпо, но и по-качествено и се е доказала отдавна в бранша.

Защо ние не ви препоръчваме евтин сайт?

Подобен „евтин сайт“ няма да има нищо общо с професионално направения сайт. Структурата му вероятно няма да бъде оптимизирана конкретно за вашите цели. В него често има и модули и приложения, които дефакто не са ви нужни. Те само товарят сайта ви и го правят бавен и неудобен за потребителя.

С една дума, без професионално изграден сайт, със слаба функционалност и липса на responsive design/за работа през мобилни апарати и таблети/, вашият уж изгодно евтин сайт ще остане безличен в морето от подобни евтини изпълнения в интернет. Такива не привличат нито потребители, нито партньори, нито клиенти.

Помислете само, че в тези 149лв, 200лева или 300 лева би трябвало да влязат труда и времето на специалиста. А и се предполага, че той е учил много и е работил дълго в тази област, избора на дизайн, програмирането, пълненето със съдържание, домейнът, логото, графичните решения и прочее.

Вземайки средните цени на услугите по създаване на сайт, които циркулират в интернет, при всяко положение тези пари не стигат за качествена изработка на уеб страница, а се очертава сума от порядъка на поне 1000 лева и нагоре, за да се сдобиете с адекватна, ефективна и атрактивна интернет страница.

Говорим за КАЧЕСТВЕНА РАБОТЕЩА услуга.

Ако вече сте си поръчали сайт за 149лева – 250 лева, гарантирам ви, че вашият случай не е такъв. И евтиното наистина ще ви излезе скъпо.

Затова съветът ни е – бягайте като дявол от тамян щом видите предложения от рода на „евтина изработка на сайт“, „най-ниски цени за сайтове“ или „бързо и евтино изработване на сайт“. Повярвайте, в случая цената наистина е от значение, защото сайта е вашето лице пред света в Глобалната мрежа. Той е лицето на вашия бранд и топлата връзка с вашите потребители/клиенти.

Може ли да е работещ един евтин сайт?
5 (100%) 1 vote

1 reply
  1. Пано Кондоянис says:

    И 300 лв са достатъчни за изработката на един сайт, но зависи за какво ще се ползва. Ако търсиш нещо професионално, което да бъде лицето ти пред клиентите ти, 300 лв няма за стигнат.

    Отговор

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *