Онлайн магазин само с един продукт

Онлайн магазин само с един продукт

Докато повечето търговци на дребно продават повече от един продукт, масивният каталог не е предпоставка за успех – особено в електронната търговия. Всъщност продажбата само на един продукт може да бъде предимство. Без разсейването от изграждането, управлението и маркетинга на множество стоки, можете да се съсредоточите върху иновациите и да направите продукта си по-добър от който и да е друг на пазара. Накратко, можете да дадете на една добра идея вниманието, което заслужава. Но как точно да изградите създадете онлайн магазин само с един продукт?

Началото

Тъй като темите за електронна търговия с един продукт са недостатъчни и липсва изчерпателна информация за това как да се създаде и поддържа онлайн магазин само с един продукт, може да е трудно да разберете сами какъв е пътят към успеха.

Но сте на правилното място. В този материал ще разгледаме някои неща, които можете да направите, за да превърнете своя малък магазин в голям успех и да почерпите малко вдъхновение от компании, които са направили точно това.

Дизайн

Комуникацията в този случай може да бъде трудна, но е нужно да намерите примери за компании, които се справят добре в това положение.

Без много и известни продукти, които да заемат място на вашата начална страница, може да се чудите как да запълнете цялото това пространство. Помислете за творчески начини да предадете на аудиторията послание за това как работи артикулът ви, какви са неговите характеристики и защо хората ще го заобичат.

Накратко, клиентите трябва да могат да видят лесно спецификите на продукта, техническите параметри и цената с множество възможности да „научат повече“, „да се регистрират“ и да „купуват онлайн“ на цялата страница.

Никаква стагнация и повече живот!

Производството на качествени продуктови видеоклипове е скъпо. За много от по-малките търговци един поглед към цената на такава услуга може да бъде достатъчен, за да се откаже. Но стандартната фотография и графики все още свършат работата, нали?

И все пак… Според скорошно проучване на Invodo, 71% от клиентите смятат, че видеото е най-добрият начин да вдъхнете живот на стоките си. Добавете това към констатацията, че 73% са по-склонни да купуват след гледане на видеоклип и изглежда, че това всъщност може да бъде инвестиция, която си заслужава да бъде направена – особено за магазините с един продукт, които не са изправени пред перспективата да създават десетки видеоклипове за всеки един артикул в склада си.

Съфинасирането може да ви помогне много

Има много големи марки, стартирани от нулата. Знаете ли как са успели? Чрез съфинансиране, разбира се.

Популярна също като crowdfunding услуга в интернет става все по-известна. Тя е реален израз на мечтата на творците и предприемачите да видят идеята си, облечена като продукт. Споделеното финансиране работи най-добре за отделни продукти, които се харесват на конкретна, тясна и страстна аудитория. Както казват от Shopify: „Вашият продукт трябва да бъде нещо, което не може да се купи от Walmart, а не лесно да се намери онлайн. Трябва да има общност, която копнее за него.“

Ако това описва вашия продукт, опитайте. Специализирани платформи като Kickstarter, Indiegogo и RocketHub са страхотни решения.

Правете едно нещо добре

Това е всичко, от което се нуждаете: едно нещо. Нищо повече. Без разсейване. Не се заблуждавайте, че можете да бъдете господари на всичко. Като се съсредоточите върху само един продукт, ще можете да се докоснете до подробностите, които го правят уникален и интересен. Само така ще можете да се съсредоточите върху творческите подобрения, внимателното обслужване на клиентите, ефективния маркетинг и ще направите едно нещо по-добро от всеки друг.

Оцени публикацията

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *