блог

Необходимо ли е да имате блог на вашия сайт?

Макар през 2018 година да се ориентираме повече към видеосъдържанието, думата блог все още намира място в успешния бизнес. Абсолютно забранено е да пропускате за тази възможност, ако искате да бъдете успешни предприемачи в интернет. И затова маркетинговата ви стратегия за 2018 година, а и за следващите, задължително трябва да включва и съдържанието от блог.

Човек трябва само да погледне няколко изненадващи статистически данни, за да осъзнае важността от това:

  • Имате 434% по-голям шанс да бъдете високо класирани в търсачките, ако имате блог като част от уебсайта си (Tech Client);
  • Фирмите, използващи блогове като част от своя маркетингов микс за съдържание, печелят 67% повече от тези, които не го правят (Hubspot).

И ако това не е достатъчно основание, то тогава ви представяме още десет причини за добавите блог към вашия сайт.

1) Най-важната маркетингова тактика за 2018 година

52% от респондентите в скорошно проучване се съгласяват, че блоговете са най-критичната маркетингова тактика за тях. Блоговете са последвани от бюлетини по електронна поща (40%), социално медийно съдържание (40%), след това електронни книги, събития и уеб семинари. Само 30% от респондентите считат видеото за жизнено важно.

2) Предлага по-задълбочен материал

Да, видеоклипът е ангажиращ. Но когато става въпрос за сондиране и осигуряване на задълбочено съдържание, се обръщаме към блоговете.

3) Хората имат доверие в блоговете

Вашият блог е човешкия ъгъл на бизнеса ви. Тук говорите с гласа си. Тук изследвате проблемите и тревогите на аудиторията си. Тук се отличавате от конкуренцията.

Ето защо не е изненада да разберете, че блоговете са петият най-надежден източник за точна онлайн информация.

4) Блогът задвижва трафика към уебсайта ви

Вашият блог е еволюираща колекция от статии, ключови думи и преживяване, които изискват всяка надеждна кампания за оптимизация на търсещите машини (SEO). Проучванията показват, че 75% от потребителите излизат извън първата страница с резултати от търсенето, така че представянето ви на първа страница в Google и други търсачки е много важно. Колкото повече се показвате в резултатите от търсенето, толкова повече трафик ще стига до вашия уеб сайт.

SEO индустрията не може да оцелее без думи. Вашият блог е мястото, където думите ви се появяват и добиват дълбок смисъл. Не сте сигурни как можете да произвеждате оптимизирани блог постове в търсачките? Потърсете ни за това.

5) Насърчават се входящите връзки

Фирмите с блог получават 97% повече връзки към уебсайта си, отколкото тези, които нямат. Входящите връзки (хипервръзки, които се връщат към вашия сайт) са жизнената сила на всеки уебсайт. Те са валутата на интернет, защото висококачествените препратки от различни страници дават на уебсайта ви по-висок ранг в резултатите от търсещите машини.

6) Възвращаемост на инвестициите

Близо 55% от блогърите съобщават, че получават положителни резултати от блоговете. 30% от тях стигат дотам, че получават силни маркетингови постижения. Което означава, че повечето блогъри виждат възвръщаемост на инвестициите си.

7) По-социално място

Взаимодействието с клиентите ви не трябва да се случва само по социалните мрежи. Вашият блог предлага чудесна възможност да започнете дискусии с читателите.

Някои от най-добрите начини за започване на разговор са:

  • Да имате отворена секция за коментари. Това позволява на аудиторията да дава обратна връзка за самите публикации.
  • Да насърчавате читателите си да споделят публикациите, която харесват. Това може да бъде активирано с опции за споделяне по социални медии или с имейл до приятел /колега.
  • Връзка към форуми. Ако секцията за коментари липсва, връзката към форум дава възможност за дискусии по теми.

8) Успешното социално развитие

Блогът и социалните медии са две различни животни. Блогът е мястото, където създавате дългото си, сериозно съдържание. Социалните медии са място по-скоро за забавление. Два различни типа съдържание.

Но сега двете са свързани – без блог, който да популяризирате в социалната мрежа, пропускате възможността да имате висока ангажираност с аудиторията си.

9) Блогът бие рекламата

Вашият блог функционира като реклама, само че по-добре. Повечето хора използват фирмения блог, за да научат повече за дадена фирма, докато традиционните реклами с банери отблъскват потребителите.

10) Излизате от зоната си на комфорт

Блоговете са се превърнали в много повече от компания, която е наясно с маркетинговата си програма. Читателите очакват ясни и прозрачни материали. Те искат да намерят голямо съдържание, което им предоставя ценна информация. Което означава, че блоговете могат да ви отведат далеч извън обичайната ви зона за комфорт, към по-добро, когато се стараете да предложите повече от другите.

Опитайте да разширите бизнеса си с качествено съдържание!

Оцени публикацията

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *