социални мрежи

Брандиране на онлайн магазин посредством социални мрежи

Социалните мрежи могат да се използват за различни цели. Независимо дали става въпрос за директни продажби, маркетинг на съдържание или обслужване на клиенти, те ви дават перфектната възможност да достигнете до целевата си аудитория и да изградите марката си. Въпреки това, с толкова много различни платформи и сериозна конкуренция на всички тях, може да бъде трудно да намерите мястото си в Twitter, Instagram или Facebook. Вашата марка представена ли е в социални мрежи по начина, по който искате? Ако отговорът е „не“, следвайте тези наши стратегии за бизнес стратегии, за да увеличите резултатите си.

Изберете правилните мрежи

Ако не отчитате кой знае какъв растеж на бизнеса си от социалните медийни платформи, в които сте активни, може би вината не е изцяло ваша. Затова задачата ви е да намерите пространства, които съответстват на имиджа и целите на вашата марка. В противен случай трудно ще постигнете напредък.

Например, ако вашата компания е производител на стомана, тогава Tumblr вероятно не е най-добрият вариант за вас.

Не пренебрегвайте визуалния брандинг

Визуализациите играят важна роля в маркетинга във всички социални медии. Ако всеки от профилите ви изглежда така, сякаш е собственост на друга фирма, това прекъсва връзката с потребителите. Наложително е вашата марка да бъде последователна във всички канали. Това ще помогне на хората незабавно да разпознават фирмата без значение в кой сайт или в кое приложение са влезнали.

Имайте глас

Индивидуалността на вашата марка трябва да бъде отразена в публикациите ви в социалните мрежи. Това означава да се разработи „социален медиен глас“. Намирането на идеалния образ може да отнеме известно време, но си струва. За да намерите гласа си в социалните медии, помислете за тези три основни елемента:

  • Каква е културата във вашата компания? Тя се определя от това, зад което стоите и подкрепяте, и нещата, които ви правят специални и неповторими.
  • Клиентите. Говоренето по начин, по който вашата аудитория успява да се свързва емоционално с вас, е много важно.
  • Доверието: Какъвто и да е гласът ви в социалните медии, уверете се, че той е автентичен и подхожда добре вашата марка. Честността е черта номер едно, която кара потребителите комуникират с вас.

Поведение, което потребителите очакват

Отново ви приканваме да бъдете честни с публиката и да държите на собствената си автентичност.  Бъдете психолози, освен предприемачи, и предлагайте на публиката точно това, което тя очаква от вас.

Публикувайте редовно

Нищо няма да убие усилията ви за популяризиране в които и да е социални медии повече от нередовно публикуване. Ако се появявате там само веднъж на всеки няколко дни или качвате по една нова снимка в Instagram на месец, ще бъдете забравени лесно.

Колко често ще публикувате, зависи от вашата аудитория. Това ще отнеме няколко проби и грешки, докато разберете какво работи най-добре за вашата марка. Един от най-добрите начини да определите колко често да публикувате е да използвате инструментите за анализиране на социални мрежи като Sprout Social.

Заявете вашето име

Да се опитвате да работите на осем или девет социални мрежи не е добра идея, освен ако не разполагате с екип от специалисти, който да ги управлява вместо вас. По-добре е да бъдете отлични само а две или три платформи, отколкото да поддържате средно ниво на седем.

Като търговци е лесно да се съсредоточите върху споделеното от вас съдържание и да увеличите броя на последователите си. Но помислете за връзката между социалните канали и вашата марка. Работете активно, със старание и задълбочена мисъл. Бъдете ангажиращи и ангажирани.

Приоритизирането на марката в социалните канали ще ви помогне да се свържете с целевата си аудитория, да бъдете по-стратегически организирани в усилията си и да постигнете по-добри резултати. Не забравяйте, че комуникацията с хората е жизненоважна, защото вашите успехи завият от тях. Спечелете ги.

Оцени публикацията

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *