изработка на онлайн магазин еленков нет

Първи крачки в електронната търговия – оптимизация и присъствие в интернет

          Поставили сте началото на своя онлайн бизнес – избрали сте подходящи продукти, които ще продавате, осигурили сте подробни снимки и описания на всеки артикул, създали сте уебсайт със страхотен дизайн и сте добавили интересно, свежо и оригинално съдържание, свързано с тематиката на магазина. Какво следва? Би било страхотно, ако следващата стъпка за постигане на успех в електронната търговия е просто да седнем настрана и да чакаме трафикът и продажбите в онлайн магазина да се увеличават с всеки ден. За съжаление обаче, нещата не са толкова лесни. Усилията и работата в началото на стартиране на уебсайта са много големи. Затова и очакванията за успех от онлайн магазина са завишени. За да избегнете разочарованието от липсата на скростни продажби, експертите в областта на интернет маркетинг и търговия са обобщили ефективни и важни съвети за бързо реализиране на първите продажби.

 1. Първи крачки в интернет търговията

  Силата на PR – PR е част от цялостния брандинг на вашия онлайн магазин и бизнес.

 • създайте връзки с блогъри и админи, свързани със сферата на вашия бизнес и ги убедете да направят ревюта за продуктите, които предлагате.
 • изпращайте съобщения за медиите – тази стратегия не винаги гарантира успех за търговците, но дори да не постигне желания интерес, предимствата от изпращането и публикуването на съобщения за медиите са беклинковете и нарастващото присъствие на бранда ви в повече сайтове в
 • открийте силата на сензацията – използвайте въображението си, за да създадете сензации, свързана с вашия бранд или продукт, които ще грабнат вниманието на посетителите ви и ще ви направят запомнящи се. Най-често сензациите са свързани с табута, необикновени и непознати неща, скандалност и ексцентричност, смях, забележителност и тайни. Използвайте някои от тези опорни точки, за да създадете нещо интересно и дори разтърсващо, което да служи като реклама на бранда и онлайн магазина.
 1. Социалните мрежи – задължително се възползвайте от ресурсите на социалните мрежи
 • Създайте и поддържайте страница във Facebook – прилагайте маркетинг стратегии, подходящи за социалната мрежа и бъдете креативни и постоянни в поддържането на завладяващи страници, свързани с бранда.
 • Изградете мрежа от контакти в LinkedIn – това е социалната мрежа, изцяло насочена в създаване и поддържане на стратегически бизнес връзки. Бъдете активни в поддържането на бизнес отношения с партньори, работещи в бранша.
 • YouTube ви дава възможност да популяризирате бранда си и да продавате чрез видео
 • Twitter е перфектната социална мрежа за дискусии и новини
 • Pinterest е една от най-бързо разрастващите се социални мрежи, които при правилно използване могат да ви генерират голям трафик.
 • Привличайте вниманието чрез Instagram
 1. SEO, маркетинг на съдържанието и платени реклами
 • SEO оптимизацията е задължителна част от развиването на електронна търговия – прилагайте съвременни стратегии спрямо последните изменения в изискванията на търсещите машини. Използвайте различни инструменти за оптимизация и винаги проследявайте данните от Web Analytics. Оптимизирайте уебсайта си за мобилни устройства.
 • маркетинг на съдържанието – създайте и поддържайте блог, сензационно видео, публикувайте като гост (т.нар. guest blogging) в различни блогове, създайте канал в YouTube и т.н.
 • рекламирайте онлайн магазина колкото може повече – най-ефективните реклами са във Facebook, Google AdWords кампании, банери и др.
Първи крачки в електронната търговия – оптимизация и присъствие в интернет
5 (100%) 3 votes

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *