Google My Business – принципи и нови иновативни моменти

Оптимизацията за локално търсене / Local SEO е насочена към улесняване на потенциалните клиенти да намират онлайн информация за вашата фирма. Независимо дали те търсят конкретно вашата фирма или общо за фирми, предоставящи стоки и услуги в района, Вие логично искате вашата бизнес листа или уеб сайт да се появи. Увеличаването на използването на мобилни устройства увеличи значението на класирането на местно търсене, тъй като хората търсят мнение, отзиви и насоки към популярните фирми наблизо. Темата за това как да се подобри локалното SEO е много популярна и макар, че много различни фактори за класиране могат да имат въздействие, следните пет са от съществено значение.

ПОЛЕЗНИ СТЪПКИ ЗА ПОДОБРЯВАНЕ НА ВАШАТА ЛОКАЛНА SEO оптимизация (оптимизация на сайт за търсачки):
1) Създайте и заявете бизнес регистрация в Google My Business

Google My Business се използва за категоризиране и предоставяне на основна информация за бизнеса ви. Чрез заявяването на малката си обява имате контрола върху показаната информация, като например описание на фирмата, изображения, часове на работа и информация за връзка. Предоставянето на информация за категорията за бизнеса ви дава на Google по-добро разбиране за вашата индустрия и създава сигнал, че сте свързани с локализирани търсения, обвързани с това, което правите. Клиентите могат да оставят обратна връзка и отзиви на страницата Ви за малката обява. Bing Places и Yahoo Local, са подобни на профилите в Google My Business, те също трябва да бъдат създадени, също са полезни.

2) Създаване на цитати

Цитирането е всяко онлайн място, където фирмата ви посочва името, адреса и телефонния си номер. Пример за цитат, в който фирмата ви ще бъде изброена, е yelp.com. Цитатите от утвърдени портали или директории помагат да се увеличи степента на сигурност, която търсачките имат относно информацията за контакт и категоризацията на фирмата ви. Важно е да се уверите, че информацията, посочена в цитатите ви, съвпада с информацията на страницата Ви в Google My Business. Повтарящата се и постоянна информация за контакт ще ви помогне да увеличите доверието на търсачката в бизнеса Ви.

3) Получете положителни отзиви

Положителните отзиви са важни не само за потенциалните клиенти, но и за търсещите машини. По отношение на Local SEO / локална SEO оптимизация, Google My Business е най-важното място за положителни отзиви. Както количеството, така и качеството на отзивите са ключови аспекти на местните класирания.

4) Поддържайте информацията актуална

Когато създавате бизнес обяви, е важно да не забравяте, че информацията за бизнес контакти или описанията често могат да се променят. Запазването на всичките ви данни за вход в регистрационните профили и разработването на процес за актуализиране на бизнес обявите ще бъдат много полезни.

5) Оптимизирайте уеб сайта си

Важно е да се уверите, че уебсайтът Ви е оптимизиран за местно SEO. Най-важният аспект е да посочите името, адреса и телефонния си номер на всяка страница от уебсайта си (а именно в долния колонтитул, а в частност за по-динамични бизнеси от типа „бърза / пътна / денонощна ключарска помощ може и горе / дясно до хедъра на сайта“) в същия формат, както и в малката ви обява в Google My Business. Друга местна опция за SEO (оптимизация на сайт за търсачки)  е да използвате името на града и държавата в заглавните си етикети, описанията на метаданни и в съдържанието на уебсайта си. Каква по-добра интернет реклама от това – конкретно, точно, автентично?

Какво правите, за да оптимизирате местния си SEO и да насърчите хората във вашия район да ви намерят?

И НОВОТО:
Google пуска нова версия на своето приложение Google My Business за собствениците на фирми. Актуализираното приложение (както е показано в този видеоклип от Google) предлага подобрена видимост на клиентите и набор от нови възможности, които сочат към допълнителни подобрения по линията.

Ето какво е новото в Google Мy Business:

  • Подобрен редактор на бизнес профил.
  • Нова долна навигационна лента, която осигурява бърз достъп до бизнес профил и информация за клиента.
  • Бутонът „Нова публикация“ позволява да качвате снимки, да създавате Google Публикации.
  • Раздел Клиенти показва клиентската информация и дава възможност за взаимодействие. Това включва отзиви, съобщения и последователи (следвайте местните фирми, въведени неотдавна в Google Карти).
  • Следният раздел показва кой се следи, ако потребителите са избрали да изложат своите профили.
  • Разделът „Съобщения“ показва клиентските съобщения от Карти и Търсене. Местните фирми могат да отговарят на съобщенията в рамките на приложението. Съобщенията се разпространяват и в „повечето страни по света“.
  • Плюс известия в реално време. Потребителите на приложения на GMB също ще получават известия в реално време за коментари, съобщения и последователи. Google също така прави GMB анализ на разположение на потребителите с по-ергономичен, опростен вид, който може да бъде разширен за повече подробности.

Google добавят и месинджър – https://support.google.com/business/answer/9114771 в услуга на бизнеса, за да може да отдели комуникацията за локал бизнес от личните комуникации на мобилния телефон.

Апликациите за Android и iOS  – има препратки към тях в материала с линк отгоре.

Google My Business – принципи и нови иновативни моменти
3.67 (73.33%) 3 votes

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *