онлайн магазин

Направете своя онлайн магазин мобилен!

Ако развивате собствен бизнес и искате той да бъде още по-успешен, нормална стъпка е да поръчате на професионалисти да направят ваш собствен сайт, който да се превърне в работещ онлайн магазин.

В днешно време обаче само това не е достатъчно. Статистиката сочи, че в България има между 1 и 2,5 милиона мобилни телефони с браузъри. Броят им постоянно расте и хората ще търсят информация все повече през смарт телефони и таблети, и все повече ще купуват продукти от мобилните си устройства. Проучване на Google показва, че все повече хора сърфират през телефон или таблет, докато огромен процент от опериращите онлайн фирми не притежават мобилен сайт, въпреки че през мобилни устройства можеш по-бързо да се информираш, да сравниш цени или да пазаруваш и винаги и навсякъде.

Всеки, който иска да е ефективен в интернет с онлайн магазина си, не подминава тенденцията за все повечето мобилни устройства. От проучванията се вижда, че малкият и среден бизнес имат остра необходимост и от мобилен сайт. В него има система за разпознаване и щом някой влезе в стандартния сайт от телефона си, тя го разпознава и го прехвърля към мобилната версия на сайта.

Тънкости за вашия мобилен онлайн магазин

За да направите мобилен сайта си, имате възможност да избирате между мобилни сайтове или мобилни приложения. Мобилните сайтове се правят по-бързо и лесно, а за мобилните вече са нужни специфични познания за изработка и са по-скъпи. Плюс на мобилните сайтове е и, че се поддържат перфектно от всякакви устройства, а мобилните приложения е нужно да бъдат изработени специално за дадена система.

Ако искате да работи добре вашият онлайн магазин, освен мобилна версия, са нужни атрактивни промоции и кампании, гъвкаво ценообразуване, нови тактики и ключови думи, които да доведат клиента до сайта ви. Непременно трябва предварително да сте наясно къде точно ще отведе потенциалния клиент всеки клик при търсенето – дали към използвана от вас ключова дума, страница с продукт, landing page, даден списък  категории.

Още докато сайтът ви е в процес на разработка, трябва да изберете дизайна къстъм ли да е или темплейт. Къстъм дизайнът, както подсказва и името, се разработва заедно с клиента и зависи от неговите виждания. Ето защо той е уникален за всеки проект. Да имате собствен дизайн, създаден специално за вашите нужди и изисквания, е практично. Особено ако желаете да сте винаги сред водещите в бранша!

Според Ahead Work, сред 20 от водещите платформи за за направа на онлайн магазин, Magento неизменно е на водещо място. Сред останалите популярни платформи са OpenCart и донякъде Zen Cart, PrestaShop, Volusion. Magento и Опенкарт работят с отворен код. Не случайно тези платформи се считат като най-добрият софтуер за онлайн търговия. С тях имате пълен контрол над кода посредством фронт и бекенд модули и приложения. Платформата предлага неограничен брой от групирани и свързани продукти и категории.

Важно

При поръчка за изграждане на сайта, имайте предвид, че най-търсената информация е тази за контакт, адрес или карта, промоции, актуални продукти. Подредете нещата така, че хората да намират всичко с малко на брой кликвания. Естествено, най-добрият вариант за направа на такъв сайт е по поръчка специално за вас – с т.нар. къстъм дизайн.

За да имате респектиращо присъствие в интернет с онлайн магазина си, вече е повече от задължително да имате и  раздвижен, гъвкав мобилен сайт!

Направете своя онлайн магазин мобилен!
5 (100%) 1 vote

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *