Онлайн магазин зад граница?

Възможно ли е да развивате бизнес, който е локализиран в другия край на света, а продажбите са интернационални? Онлайн магазин зад граница – кои са най-успешните идеи, които изискват минимални инвестиции и време?

Най-популярните модели за създаване и успешно управление на онлайн магазин, който осъществява продажби по цял свят са Print on Demand или на български, Печат при поискване и Dropshipping (Дропшипинг). Съществуват и други начини за развиване на бизнес в електронната търговия, като създаване на магазин в платформи, като eBay и Etsy, но те имат по-специфични особености и в известна степен са по-лимитирани в начините на управление и изглед.

Какво представлява онлайн магазин тип Печат при поискване?

Моделът Печат при поискване набира голяма популярност през последните години, благодарение на редица предимства, които осигурява както за клиентите, така и за собствениците на онлайн магазина.

По същество Печат при поискване онлайн магазин предлага разнообразие от физически продукти, като тениски, шапки, калъфи за телефони, чаши, одеала и всичко друго, за което можете да се сетите. Уникалното при тези продукти са дизайните, които са отпечатани на тях – картинка, снимка, текст, комбинация от елементи и много други. Именно в това се крие големият успех на модела Печат при поискване.

Представените продукти в онлайн магазина всъщност все още не съществуват във вида, в който ги вижда клиентът.
Как действа моделът? При получаването на поръчка на даден артикул, например тениска, от вашия онлайн магазин се изпраща поръчка до фирмата, която ще отпечата дизайна върху избрания продукт. След отпечатване на дизайна спрямо параметрите в поръчката готовата тениска се пакетира от същата фирма и се изпраща директно към клиента от името на вашия магазин.

Вие заплащате цената за отпечатването на дизайна, която е значително по-ниска от търговската цена при покупка. Каква е вашата печалба от транзакцията? Разликата между сумата, която получавате от клиента и сумата, която вие заплащате на фирмата, която отпечатва дизайна върху тениската е печалбата ви.

Какви са предимствата на този модел онлайн магазин зад граница?

– Минимална инвестиция – освен първоначалните разходи по създаване на онлайн магазина, домейн и хостинг, последващите разходи се заплащат след получаване на поръчка.
– Не участвате в нито един етап от физическата подготовка на стоката, изпращането й и т.н.
– Не е нужно да имате специални умения, за да създадете дизайни, които печелят.
– Този модел създава възможност за персонализиране на дизайна отпечатан върху продуктите, което се цени високо от клиентите.

Дропшипинг

Дропшипинг е много подобен модел на Печат при поискване. Основната разлика е, че в дропшипинг магазините не се продават продукти с уникален дизайн, а разнообразие от стоки, които са популярни сред клиентите. Ключът към успех за този тип бизнес е откриването на популярен продукт и фирма производител или вносител, която го предлага изгодни цени и работи по този модел.

Огромна част от дропшипинг магазините предлагат стоки, произведени в Китай. Конкуренцията в тази сфера е огромна. Затова трябва да сте находчиви, решителни и креативни при търсенето на подходящи продукти.

Сред интересните идеи за постигане на успех е откриването на ниша и създаването на продуктова гама, свързана с тази ниша, например, продукти за домашни любимци или стоки за къмпинг и други. Този модел също има предимството от управление от разстояние, което се състои предимно в координиране и комуникация, но не във физическото произвеждане, складиране, опаковане и изпращане на стоките.

Създаването на онлайн магазин за Печат при поискване или Дропшипинг е лесно и може да се осъществи на различни платформи. Препоръчва се да осигурите разнообразни методи за плащане на продуктите и да поддържате отлична сигурност на сайта.

Оцени публикацията

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *