SEO оптимизация на онлайн магазини и сайтове

Какво представлява SEO оптимизацията и защо е толкова важна
SEO оптимизация на онлайн магазин: структуриране и позициониране на онлайн магазини и сайтове, така че да бъдат откриваеми, разбираеми, индексирани от търсещите машини в интернет по по-ефективен начин и като резултат да бъдат класирани на по-висока позиция в резултатите от търсенето по определена дума или фраза, която потребителят е написал в търсачката. В общия смисъл идеята на SEO оптимизацията е да привлече повече трафик от „безплатни”, „органични” или „натурални” списъци при търсене в търсачки като Google, Bing, Yandex, Yahoo и други, като това става с по-високо класиране на сайта в резултатите. Съвременните методи и подходи за оптимизация на сайтовете са все по-комплексни и обръщат внимание не само на търсенето и привличането на трафик на сайта, а на по-качествен трафик или превръщането му в такъв. Оптимизацията има за цел да осигури постоянен или моментен поток от хора ценни за сайта или бизнеса, трафик който конвертира, чете информацията, поръчва и купува, попълва бланка или форма за контакт и прави запитване, звъни на телефона ви или посещава обекта ви.

Произход, значение, ефект от SEO оптимизацията
SEO е съкращение от английските думи Search Engine Optimization. Българският превод на SEO означава „оптимизация за търсещите машини”. Начинът, по който търсачките класират съдържание, видеа и сайтове се базира на това, какво алгоритмите на търсещите машини приемат за уникално, важно, релевантно и съществено за хората. Сложни формули и набор от показатели оценят и категоризират важността на вашият сайт и съдържанието на вашия сайт – в каква степен то отговаря на тематиката на търсеното, на конкретното търсене на потребителя и доколко точно този резултат решава неговите потребности в конкретния момент. Ефективната SEO оптимизация съчетава много различни техники, подходи и инструменти, които ще направят вашия уебсайт атрактивен и предпочитан от търсещите машини, които ще го класират на по-предни позиции спрямо конкурентите.

Качеството при SEO оптимизация на онлайн магазини и сайтове до голяма степен зависи от уменията на SEO специалистите. Очаквано, при оптимизацията на онлайн магазини се работи с по-голям обем информация, повече ключови думи, повече по обем текстове, като цяло, по сложна структура и повече компоненти на които да се обърне внимание. Няма една единствена формула за това как се прави SEO оптимизация. Тя включва работа по кода и техническата част на сайта, наборът от думи и фрази, структурата, текстовете и описанията на продуктите, връзките в и към сайта. Знания, опит, талант, интуиция и стремеж винаги да предлагаме услуги в крак с най-новите промени в изискванията на търсещите машини и особено Google, това е нашата формула за успех. Работим по разнообразни проекти, с различни уеб сайтове и платформи. Използваме богат набор от SEO инструменти, техники и методологии, за да осигурим най-ефективна SEO оптимизация за всеки конкретен проект. Предлагаме пълната гама от услуги за успешна SEO оптимизация:

SEO оптимизация на сайтове и магазини

Услугите ни обхващат пълният набор от методи и процедури задължителни за успешната и устойчива SEO оптимизация на онлайн магазини и сайтове. Подбор, оценка и изграждане на семантични ядра и структура за новостартиращи сайтове, определяне на текущото състояние и анализиране на резултатите на вече работещи сайтове, работа по оптимизиране офлайн и онлайн на страниците и съдържанието на сайта или магазина ви, изграждане на връзки, постоянно наблюдение и анализ и текущо оптимизиране на сайтовете, проактивно търсене и развиване на нови ниши и продукти за бизнеса ви и други.

1: SEO одит и цялостен анализ на уеб сайт или магазин – точният анализ на позициите и състоянието на вашия сайт осигуряват най-добрия ориентир за посоките в които успешно ще се развива и оптимизира
2: Анализ на ключови думи и изрази – ключовите думи са сред най-важните инструменти за оптимизацията. Начинът на използване на този инструмент е от съществено значение за успеха на SEO оптимизацията
3: Анализиране на актуалното позициониране на уеб сайта в Google
4: Оптимизация Onpage и оптимизация Offpage
5: Изграждане на беклинкове и авторитетни връзки
6: Създаване, мониторинг и оптимизиране на Google Ads кампании
7: Популяризиране на уеб сайта в социалните мрежи
8: SEO оптимизация, като пакетна услуга – ще приложим комбинация от техники, инструменти и подходи за оптимизацията на сайта ви. Предлагаме както еднократни пакети, първоначални, имаща за цел да положи стабилни основи или да анализира състоянието и потенциала на сайта ви така и пакети за текуща Оптимизация на онлайн магазини и сайтове на абонаментен принцип.

Пишете ни или се обадете, ще обсъдим вашите цели, ще направим първоначален одит на вашия магазин ще ви изготвим оферта за SEO оптимизация на онлайн магазин изцяло съобразена с вашия конкретен случай, вашите цели и нужди.

SEO оптимизация на онлайн магазини и SEO оптимизация на сайтове – прилики и разлики

Обем и Дълбочина

– При корпоративните / информационни сайтове съдържанието обикновено е в рамките на няколко статични страници, които не се обновяват често и целта при оптимизацията на такъв сайт е да се класира на първите места по името на фирмата, телефони за връзка, адреси на офиси и магазини и няколко, малко на брой, важни за дейноста на фирмата ключови думи и изрази.

– При оптимизацията на онлайн магазини /класическото разбиране за онлайн магазин е за сайт с голяма продуктова номенклатура, а не сайт за продажба на два три сходни и тематични продукта или пък онлайн магазин за продажба на авторска книга/ обикновено става дума за голям обем страници – информативни, обслужващи, категорийни, подкатегорийни, филтърни (с резултати от търсене), продуктови страници за всяка отделна стока или нейна разновидност и други. При SEO оптимизация на такива онлайн магазини техническите въпроси и тяхното решение са много важни. Още при започването на обсъждането на заданието за създаване на такъв магазин е добре ясно да си даваме сметка за нивата на категориите и подкатегориите, които желаем да обхванем. Да имаме подробна и пълна информация за семантичното ядро и нашите краткосрочни и дългосрочни цели в неговото обхващане, за взаимовръзките между отделните ключови думи, марки и разновидности на отделните стокови, групи, видове продукти и разнообразнието от модели и характеристики, които биха оказали влияние при изготвянето на целите за SEO оптимизацията на онлайн магазина. Ключов етап при всеки онлайн магазин е правилно зададената категоризация и подкатегоризация още при неговото стартиране. Правилната структура позволява да се достигне до по-голяма дълбочина на обхвата в отделните стокови групи или видове продукти и значително улеснява както работата на потребителите, така и на оптимизаторите за по-високото класирането на магазина в търсачките. Изработката на Семантично ядро е ключов момент при създаване на онлайн магазин – само с негова помощ можете да си дадете сметка до къде и колко е необходимо да се категоризират продуктите и така да се структурира сайтът, че самата му структура да работи в негова полза.

SEO оптимизация
3.83 (76.67%) 12 votes