Приликите между електронните и обикновените магазини са повече отколкото предполагате. Основните цели са еднакви – осъществяване на голям брой продажби, привличане на повече лоялни клиенти и задоволяване очакванията на купувачите. В онлайн магазините се прилага богата палитра от методи и техники, свързани с популяризирането на уебсайта във виртуалното пространство и социалните мрежи. Кои офлайн стратегии успешно могат да се приложат за успешно развиване на уеб магазините?

 1. Създайте връзки с местни бизнес партньори и пазари – в ерата на бързо развиващите се високи технологии и нарастващото значение на интернет, все още най-ефективният начин за създаване на контакти е личната комуникация и отношение. При стартиране на бизнес в електронна търговия, не забравяйте да представите продуктите си и офлайн, като посетите местните базари и търговци. Колкото повече хора познават марката ви, толкова повече продажби ще осъществите.
 2. Предложете индивидуални оферти на различните търговци – създайте контакти и бизнес отношения с търговци на едро, за да продавате по-големи количества на преференциални цени.
 3. Предлагайте продуктите си на различни пазари. Често се случва клиентите в отделните райони да имат специфични предпочитания. С повече упоритост и енергия ще откриете най-подходящите купувачи за вашия продукт.
  Продавай онлайн
 4. Привлечете екип от търговци, които да продават продуктите ви. Съставете бюджет спрямо очакваните продажби и предложете заплащане, формирано от основна заплата и комисионна. Въведете бонус система в екипа от търговци, за да стимулирате работата им.
 5. Рекламирайте бизнеса си по традиционния начин, като използвате богат набор от техники, съобразени с бюджета ви:
 • участвайте в панаири и изложения
 • използвайте флаери, постери и билборди
 • спонсорирайте различни събития
 • използвайте платени реклами в медии
 1. Нестандартни онлайн методи
 • Бъдете активни и представете бизнеса си на всички близки и роднини. Достатъчно е повечето от тях да разпространят информацията за бранда ви, за да бъдат полезни за магазина. Използвайте социалните мрежи много активно.
 • Участвайте във форуми, тематично свързани със сферата на вашия бизнес. Информирайте се за най-ефективните и нови стратегии и инструменти за поддържане и развиване на онлайн магазин.
 • Приложете стимулиращи техники за покупка, като купони с отстъпки
 • Изградете връзки с доставчиците
 • Поставете си високи цели и насочете фокуса на продажбите върху различни държави и култури. Създайте няколко езикови версии на уебсайта.
 • Довършвайте започнатите проекти и не отлагайте – стартирането и развиването на бизнес в електронната търговия изисква преди всичко много време, усилия и отдаденост. Бъдете готови да се справите с ежедневните предизвикателства. Интересувайте се активно от най-новите инструментите за SEO оптимизация, интернет маркетинг стратегии и техники. Винаги се информирайте за прогреса на преките ви конкуренти. Реагирайте своевременно на измененията в предпочитанията на клиентите ви.съвети за продажби онлайн
 • Научете са да разпределяте задачите, свързани с онлайн магазина на екип, с който работите. Не е задължително да се справяте с всичко сами. Проучете офертите на специалисти в SEO оптимизация и поддръжка на уебсайт и се възползвайте от услугите им. Правилното разпределяне на задачите ще ви спести много време и усилия, а резултатите ще са по-добри.
 • Бъдете търпеливи и упорити – успехът в електронната търговия няма да се случи за един ден. Но с правилните подходи и техники в дългосрочна перспектива ще постигнете и дори ще надминете набелязаните цели. Просто не се отказвайте.
Ефективни съвети за стимулиране на продажбите чрез офлайн и онлайн стратегии
3.67 (73.33%) 3 votes