AdWords Съвети

Наддаване СРА с Конверсионен оптимизатор

Какво е СРА наддаване и кой би трябвало да го използва?

Другото му име е „cost-per-action/acquisition bidding” разходи за кликване. Представлява алтернатива на известното разходи за кликване наддаване. Вместо да определяте максималните разходи, които сте склонни да платите за клик, задавете или максимални разходи при определено действие (или конверсия), които бихте платили, или целеви разходи при действие, които сте склонни да заплатите.

Конверсионен оптимизатор

Както виждате от изображението по-горе, при избор на “focus on conversions” (фокус на конверсии) или СРА наддаване вие доброволно се отказвате от cost-per-click наддаване и преотстъпвате на вашите CPC бидове на Google. Google обаче не познава толкова добре особеностите на бизнеса ви, така както вие, така че често по-добрият вариант е да наемете експерт или да използвате софтуер за управляване на кампаниите. В случаите, когато управлявате малки кампании и имате ограничено време и бюджет, по-добрият вариант е да използвате Conversion Optimizer – Конверсионен оптимизатор на Google. Това е безплатен инструмент и в много случаи ще вид даде много точни резултати.

Инструментът е достъпен само за тези, които имат най-малко 15 конверсии през последните 30 дни

Как работят максимални СРА и Целеви СРА?

Щом веднъж сте решили да използвате СПА наддаване, следва да решите кой метод ще използвате.

Максимални CPA

Конверсионен оптимизатор cpa

Максималните СРА на практика ви позволяват да обозначите максимумът, който сте готови да платите на конверсия. От дадения пример по-горе става ясно, че обикновено трябва да определите максимални СРА значително по-високи от СРА, които в действителност се надявате да получите. Управлението с максимални СРА е добър начин да поддържате нивото на разходите като форсирате инструментът на Google да се придържа към определени разходи. Може да поддържате ниски разходи като определите по-консервативни СРА.

Целеви CPA

adwords cpa

С целеви СРА отново предоставяте на Google твърде много правомощия с вашите наддавания – вместо да уточните по-високи крайни разходи задавате да останат в рамките на конверсията – задавате специфична цел, която трябва да достигнат. Примерът представя как ще настроим целевите СРА на числото, което всъщност искаме да постигнем с кампанията, вместо да поставяме максимални СРА, които са по-високи от желаното.

Обикновено тези два метода работят по подобен начин. С целевите СРА предоставяте повече правомощия на Google, което прави методът неподходящ за кампании, в които управлението на разходите е по-специфично. Тогава максимални СРА са по-добрата опция.

Оцени публикацията

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *