Четири лесно приложими и безплатни начина за стимулиране на продажбите онлайн

Запознайте се с 4 лесно-изпълними начина за стимулиране на продажбите, които не изискват разходи или големи промени в сегашният ви бизнес.

 1. Фокусирайте се върху това, което клиентите наистина искат.

Може би ще ви бъде шокиращо да разберете, че клиентите ви не искат продуктите или услугите, които предлагате. Те всъщност не се нуждаят от това, което дадените продукти или услуги предлагат за тях. Това, което наистина искат е онова специално усещане, което получават след покупка и използване на дадените продукти или услуги. Успешните онлайн магазини са изцяло изградени върху тази концепция. С всяка уеб страница, реклама, презентация и окуражителни писма, вие като търговец продавате усещане и отношение. Опитайте се да наблегнете върху описанието на усещането от използването на продуктите вместо върху изброяване на функциите и характеристиките му.
Полезна хитринка: Пресъздайте предимствата на продуктите ви в жива и впечатляваща картина в думи и насърчете клиентите си да изпитат невероятното усещане от използването на дадените стоки или услуги.

 1. Поддържайте връзка и комуникирайте често с потенциалните клиенти, които не са купили продуктите ви досега

Опитът доказва, че голям брой перспективни купувачи не купуват продуктите или услугите веднага щом чуят за тях. Това обаче не означава, че те няма да се върнат в онлайн магазина с цел покупка. Всъщност често се оказва точно обратното и ако подцените потенциала на тези бъдещи купувачи може да пропуснете шанс да спечелите лоялен клиент.

Един от начините да поддържате комуникацията с потенциалните клиенти е като им изпращате специални оферти и редовни бюлетини с новите продукти и услуги в онлайн магазина.
Полезна хитринка: За да поддържате успешно комуникация с потенциалните клиенти ще ви е нужна система за събиране на данни за обратна връзка. Не пропускайте да вградите такава система, с която ще разполагате с имената и данните за връзка дори и на посетителите в онлайн магазина, които не са закупили продукти. Предложете на посетителите си специален репорт и списък с ресурси, които посетителите могат да получат само по имейл или на пощенски адрес. Колкото по-интересна и полезна информация осигурите в допълнителния имейл, толкова по-доволни ще са потенциалните ви клиенти, а вие ще имате възможност да „напомняте“ за промоции, нови продукти и намаления в магазина.

 1. Окуражавайте задаването на въпроси

Насърчавайте посетителите на онлайн магазина да задават въпроси, дори и понякога да ви се струват несмислени. Отговорът на всеки въпрос ви носи полза. Доказано е, че посетителите, които задават въпроси обикновено се интересуват от продуктите с цел покупка. Постарайте се да отговаряте бързо и по същество. Често в правилният отговор е ключът към последваща покупка. Осигурете много възможности на потенциалните клиенти да задават въпрос във всеки момент от разглеждането на магазина или действие по покупка. Не забравяйте да включите и възможност за обратна връзка, която не изисква клиентите да са онлайн на уебсайта, като телефон или имейл.

Полезна хитринка: Добавете специална страница за Често задавани въпроси.

 1. Направете пазаруването в онлайн магазина ви максимално лесно

В онлайн пазаруването всяко допълнително, не-съществено действие може да накара клиентът да размисли и да промени решението си за покупка. Разгледайте различни възможности за опростяване на процеса по покупка, като семпла бланка за поръчка вместо пазаруване в няколко стъпки с количка.

Полезна хитринка: Не изисквайте твърде много информация във формите за поръчка. Ако искате да съберете повече информация за клиентите изпратете благодарствено писмо с форма за попълване на данните.

Четири лесно приложими и безплатни начина за стимулиране на продажбите онлайн
5 (100%) 2 votes

2 replies
 1. Николай Еленков says:

  Скоро ще изкоча с нова статия по този въпрос.. предполагам до 2 седмици ще я напиша. Но по-въпроса ще ти кажа какво правя аз.
  – Изпращам мейли до клиенти и хора абонирали се за бюлетина два пъти месечно, за да не се натрапвам. Обикновенно мейлите съдържат информация за новите публикации в сайта, оферти и предстоящи събития. 🙂

  Отговор

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *