Инсталиране на SSL сертификат

За всеки онлайн магазин или иначе казано – интернет страница, служеща за онлайн търговия, от изключителна важност е на него да има инсталиран SSL сертификат. Ние, от Еленков.НЕТ, добре знаем нуждата от това и сме готови да ви помогнем.

За да гарантират, че данните на всеки потребител, посетил даден сайт, са защитени, от няколко месеци насам водещи интернет браузери като Mozilla и Google Chromе съобщават още с отварянето им, че притежават SSL сертификат. Така може спокойно да сърфирате в тях, без да се притеснявате за сигурността на данните си. В случай, че влезете в даден уеб сайт или онлайн магазин и не забележите уверение, че страницата не притежава SSL сертификат, трябва да сте предпазливи, тъй като това означава, че тази връзка не е сигурна.

В този ред на мисли, се очаква съвсем скоро водещата интернет търсачка Google напълно да отрежат достъпа на интернет страниците без този важен сертификат, за да гарантират напълно неприкосновеността на данните на милионите си потребители. От това ще пострадат най-вече множество онлайн магазини, както и сайтове, където всеки потребител има свой профил, а по-късно и останалите интернет страници в мрежата, поне докато всяка от тях не се сдобие с легално инсталиран SSL сертификат.
Дейността по усилено инсталиране на SSL сертификат вече се извършва от все повече и повече специализирани софтуерни фирми и компании за уеб и графичен дизайн, а за нашата фирма е специализирана в тази област.

Защо Ви е нужен SSL сертификата?

Всеки онлайн магазин, корпоративен, личен уеб сайт или блог, който не е сертифициран по тази система, скоро ще загуби позиции в глобалната мрежа.

В тези случаи браузърите на подобни интернет страници ще информира още при самото им влизане посетителите, че личните им данни не са подсигурени и страницата не предлага сигурност на потребителя.

Отливът на доверие на потребителите от своя страна ще доведе и до спад на продажбите, сделките, посещенията настоящи, бъдещи и потенциални клиенти и посетители като цяло.

Вариантите при тази ситуация са два и нито един от тях не работи в полза на несертифицирания уеб сайт. При първия от тях има реална опасност сайтът ви да тръгне назад откъм посещения или продажби и накрая на фалира. При втория най-вероятният вариант е след време подобна интернет страница просто да не може вече да се отваря.

Повече сигурност с SSL сертификат на данните в сайта.

За да бъдете далновидни и да подсигурите безпроблемното развитие на уеб страницата си /независимо дали е сайт, онлайн магазин или личен блог/, най-добре своевременно да си подсигурите инсталирането на SSL сертификат. Така още при отварянето му, браузърът ще уведомява потребителите, че вашата страница е подсигурена, така че тя ще се ползва с доверие сред посетителите, а най-големият плюс за вас и за вашата дейност е, че интернет търсачки като Google ще класират сайта ви напред при търсене в глобалната мрежа.

Защо да инсталираме SSL сертификат

При бързите темпове на развитие, с които реагират на промените в бранша, днес вече има голямо разнообразие от платени и безплатни сертификати за всеки сайт. Цените при платеното инсталиране варират. Таксата не е само за инсталирането, а и за нужните настройки и конфигуриране за оптимална работа на интернет страницата, сертифицирана с SSL сертификат – особено ако тя е по-сложна и тежка. В www.elenkov.net подхождаме индивидуално към всяка поръчка.

При всяко положение, практиката сочи, че цената е индивидуална за инсталирането на сертификата в зависимост от особеностите на съответния уеб сайт, онлайн магазин или блог, но в никакъв случай не е непосилна. Цената на инсталирането обаче включва само услугата, а не и сумата, която е нужна за закупуването на съответния сертификат SSL /при условие, че сте избрали платената и по-сигурна версия/, който разбира се трябва вече да е купен предварително , за да може специалистите ни, които ви консултират и инсталират програмата, да разполагат с нея, щом се заемат със сертифицирането на вашия уеб сайт със сертификат SSL.

Моля, изпратете ни запитване, а ние ще ви отговорим до 24 часа. Ако нямате възможност да ни изпратите запитване по мейл, може да се свържете с нас на посочения телефон или през чата ни и да организираме среща, за да обсъдим проекта лично.

Инсталиране на SSL сертификат
5 (100%) 1 vote