разплащателни методи

Популярни разплащателни методи при онлайн магазините

За щастие, модерните технологии ни осигуряват не само удобство и високи постижения, но и много спестено време. Това важи и при всички разплащателни методи, особено за електронната търговия. Ако не сте в състояние да извършвате продажби по интернет, как може да оцелее вашият онлайн бизнес? Без да сте в състояние да получавате плащания по електронен път, вашият първокласен сайт и всички усилия няма да бъдат възнаградени така, както сте очаквали.

Днес това не е проблем. Сравнително лесно е да събирате плащания за стоки и услуги от всяка точка на света чрез доставчиците на платежни услуги. С толкова много решения за онлайн плащания, обаче, на кои от тях могат да се доверят на всички важни кредитни карти, банкови преводи или поръчки в реално време? Ето 10-те най-популярни разплащателни методи при онлайн магазините.

PayPal

Няма как PayPal да не бъде включен в този списък – това е само един от най-широко използваните доставчици на плащания в света, които обработват около 8 милиона касови операции всеки ден. Услугата има над 137 милиона активни сметки на 193 пазари и 26 валути по целия свят, което улеснява прехвърлянето невероятно много. Другите предимства на PayPal включват приемане на чекове чрез камерата на смартфона и различни инструменти, които позволяват на клиентите да направят покупка, без да напускат сайта ви.

Skrill

Skrill, или бившия Moneybookers, има някои интригуващи функции като безплатна настройка, ниски такси и възможността да изпращате текстови съобщения направо от профила си. Освен че е популярна и проста алтернатива на PayPal, услугата е чудесна за международни търговци, тъй като можете да прехвърлите баланса на сметката си на предплатена дебитна карта почти незабавно.

Stripe

Ако сте разработчик, вече трябва да сте използвали Stripe. Разработчиците често използват Stripe, за да интегрират платежна система в своите проекти.

2CheckOut

2CheckOut е платежен метод, който представлява комбинация от търговска сметка и портал за плащане. Просто регистрирайте и потвърдете профила си и можете да започнете да приемате плащания с кредитни карти и дори плащания от PayPal. Компанията предлага и международни разплащания.

ACH Payments

ACH Payments има няколко основни характеристики, които я правят една от най-големите платежни системи към момента. Плюсовете включват това, че можете да извършвате глобални плащания, както и много други ползи. Услугата може да обработва плащания и да се използва като система за заплати.

WePay

Това, което прави WePay популярен инструмент, не е фактът, че позволява на търговците по интернет да приемат онлайн кредитни карти и плащания по банкови сметки. А това, че е невероятно прост. Всъщност можете да започнете да приемате плащания в рамките на една минута. Единственият недостатък е, че той е достъпен само за граждани на САЩ.

Authorize.Net

Authorize.Net е един най-широко използваните разплащателни методи в интернет – вероятно защото е наличен още от 1996 г. насам. В момента има над 375 000 търговци, които обработват транзакции за повече от 88 милиарда долара годишно.

Dwolla

Dwolla е опция за плащания, която има някои изключителни предимства. Например можете да прехвърляте ресурси по имейл, телефон, Facebook, LinkedIn или Twitter. За бизнеса лесно се интегрират банкови сметки. Но това, което прави Dwolla толкова привлекателен метод, е фактът, че няма такси за транзакция.

Amazon Payments

Това е безопасен, лесен и удобен начин за потребителите да пращат и получават пари чрез Amazon. Тъй като почти всеки вече има профил в Amazon, цялата ви важна информация там вече е съхранена.

Google Wallet

Това по същество е версията на PayPal на Google! Заради удобството и заради броя на потребителите, Google Wallet също е в списъка на първите 10 онлайн решения за плащане.

А кои разплащателни методи използвате вие? Кои са техните предимства и недостатъци? Споделете с нас!

Оцени публикацията

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *