onlain magazini koito prodavat

Онлайн магазини, които продават

Дори най-атрактивните и скъпи онлайн магазини не винаги успяват да привлекат достатъчно клиенти, които да осъществят продажби. Често причините за незадоволителните резултати не е очевидна, а се дължи на липсата на баланс между красив дизайн, добра функционалност и качествени стоки и услуги. Красивият дизайн на уебсайта е само малка част от цялостната концепция за електронният магазин. Няма формули, които да гарантират успех в онлайн бизнеса, но има някои фактори, които силно влияят за създаване на положителна нагласа в бъдещите ви клиенти и подбуждане към покупка.

  1. Заложете на изчистеният дизайн и лесна навигация – когато целта ви е да създадете успешен онлайн магазин, най-основната ви мантра трябва да е максимална опростеност във всичко в уебсайта. Семплият дизайн създава приятно усещане в посетителите и служи за перфектният основен фон за продуктите. Поставете всеки продукт в съответната категория, инсталирайте търсачки, създайте възможност за лесно сравняване на стоки… клиентите ви ще пазаруват от вас ако успяват бързо да намерят точно това, от което се нуждаят. В противен случай, те просто ще преминат към следващия онлайн магазин докато успешният не задържи вниманието им до убеждаване за покупка.
  2. Създаването на онлайн магазин е само началото на вашия път в електронната търговия. Развивайте магазина непрекъснато с различни методи и преди всичко с обогатяване на продуктите и услугите. Прилагайте различни подходи и стратегии за стимулиране на продажбите, като промоции, оптимизиране за търсещите машини, рекламиране на сайта. Наемете специалисти и се консултирайте за различни пътища за развитие на магазина. Старайте се всяка седмица да извършвате малки или значителни подобрения в уеб магазина. Не спирайте да поддържате възможно най-високо качество на услугите и стоките, които предлагате.
  3. Не пропускайте шансове да продавате навсякъде, където можете – това означава, че първо трябва да сте сигурни, че сайтът ви е оптимизиран за мобилни устройства. Вече голяма част от интернет потребителите сърфират в мрежата, общуват, работят и пазаруват чрез смартфони и таблети. Присъствайте в социалните мрежи с атрактивни страници във Facebook и Google+, Pinterest… и др. Важното е клиентите ви да ви намират лесно и бързо.
  4. Всеки посетител в онлайн магазина трябва да се разглежда като бъдещ клиент и дори, като лоялен бъдещ клиент. Проявявайте респект, разбиране и търпение към всички клиенти. По този начин репутацията на бизнеса ви неминуемо ще се подобри.
Онлайн магазини, които продават
5 (100%) 3 votes

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *