Онлайн анализът е важен за всеки бизнес

Всеки бизнес, който държи на адекватното си присъствие в интернет, има нужда от качествен онлайн анализ, който да му помогне в постоянната борба за доказване сред усилената конкуренция в глобалната мрежа. Чрез него можете да следите отблизо как се развива бизнесът ви, какво е присъствието му в бранша, разпознаваем ли е брандът ви за потребителите, къде се намирате в сравнение с позициите на преките си конкуренти, накъде трябва да се развивате занапред. Ние от Еленков.НЕТ можем да ви помогнем за всичко това.

Анализ на активността на потребителите

Анализирането на държанието на потенциалните ви и истински клиенти може да бъде извършено от много места, сред които от статистиките на посещенията в онлайн магазина или уеб сайта ви, от кампаниите ви за реклама и отклика към тях, от популярността на профила на компанията ви във Facebook, от търсенето на потребителите в големите интернет търсачки. По този начин може да анализирате доколко са активни потребителите и какво още може да се направи, за да бъде сайтът ви още по-търсен, популярен и утвърждаващ корпоративната същност на вашия бранд пред клиенти и партньори. Потребителите се анализират по всевъзможен начин и на базата на социален статус, демографски принцип, интереси, покупателност, регионално разпределение, възраст, пол.

Основни компоненти на онлайн анализа

Онлайн анализОнлайн анализът като силен маркетингов инструмент, съдържа няколко основни компонента, чрез който се проверява вашето реално присъствие в интернет, като в същото време ви спестява загубата на средства, на усилия и на време.

Чрез анализ на самия сайт се вадят заключения за това дали интернет страницата ви има наистина ефективно онлайн присъствие и доколко е ефикасна в ролята, която трябва да изпълнява във вашето бизнес развитие. При него се намират и отстраняват всички недостатъци, които пречат на функционирането му, прави се оценка на дизайна, на работата на различните програми, на пълнотата и атрактивното предлагане на информация, артикули, услуги, контакти, на степента на SEO оптимизацията за по-добро класиране в търсачките и ред други аспекти по анализирането на работещия уеб сайт.

Анализирайки конкурентните уеб сайтове и фирми от вашия сектор на онлайн търговията в интернет, специалистите на Еленков.НЕТ ще сравнят силните и слабите страни на вашия сайт с тези на останалите от бранша. Това ще ви помогне да се ориентирате в моментната ситуация и да градите иновативни планове за развитие, с които винаги да сте поне една дължина пред конкурентите, както и да привличате все повече потребители, клиенти и партньори към проекта си в интернет.

Какво е SWOT анализ?

Анализирането на слабите и на силните аспекти на проекта ви в интернет или иначе казано – т.нар. SWOT анализ, ви дава възможност да надмогнете пропуските и слабостите, да избегнете грешките и в същото време да подобрите корпоративния си имидж чрез развитието на един силен и конкурентноспособен сайт, афиширайки максимално атрактивно информация за предлаганите от вас идеи, продукти или услуги. Най-добрите онлайн експериментатори след подобен анализ дори често успяват да превърнат дефектите на сайта си в ефекти и да ги използват в своя полза, оставяйки конкуренцията далеч назад. С две думи – направеният онлайн анализ помага за нарастване на популярността на сайта ви, привлича към него по-голям трафик и води до увеличението на посещенията и на продажбите в полза на бизнеса, който сте решили да развивате в интернет и то при условията на жестока конкуренция от цял свят.

Моля, изпратете ни запитване, а ние ще ви отговорим до 24 часа. Ако нямате възможност да ни изпратите запитване по мейл, може да се свържете с нас на посочения телефон или през чата ни и да организираме среща, за да обсъдим проекта лично.

Оцени публикацията