izrabotka na sait

Процеса при изработка на уебсайт

Процеса при изработката на уебсайт е един наистина интересен процес, който включва в себе си изпълнението на различни стъпки. В настоящата статия ще се запознаем с тези стъпки и ще разгледаме подробно всяка една.

1. Преди да се започне с изработката на самия сайт е необходимо да има домейн и хостинг. В България има много компании, които предлагат подобни услуги. След избора на подходящ хостинг и домейн може да се премине и към същинската работа.

2. Първоначално е необходимо да се уточни какъв точно сайт ще се изработва – дали ще е динамичен или статичен. При изработката на статичен уебсайт се говори за отделни HTML документи, които всъщност представляват всяка една отделна страница. При динамичния сайт нещата са малко по-сложни. Там става въпрос за база данни, от която се извикват съответните страници. Този тип сайтове се изработват върху така наречените cms, а самия сайт е включен в тема или темплейт – която представлява съчетание от различни функции, графични елементи и навигация, които изграждат един цялостен уебсайт.

3. По време на изработката на сайта ние можем променяме или добавяме всичко, каквото пожелаем. Можем да поставяме или променяме падащи менюта, изображения, които се сменят (слайдери), изскачащи прозорци и изобщо всичко, което можем да се сетим.

Желателно е в процеса на изработка, сайта да бъде създаден с валиден HTML 5. Също така е много важно сайта да е с правилна структура, както и добра навигация. Естествено това не е всичко и има още много други важни неща, на които е необходимо да се обърне внимание. Всички тези неща са важни, защото процеса на изработка на сайт е следван обикновено от SEO оптимизацията и ако сайта не е добре оптимизиран вътрешно нещата стават по-трудни. Обикновено вътрешната оптимизация се прави в процеса на изработка на сайта. Така се спестяват много неприятности и усложнения за в бъдеще, свързани с оптимизацията. Естествено, ако Вашия сайт няма вътрешна оптимизация винаги може да си поръчате. В интернет пространството има много оферти специално за вътрешна оптимизация на сайтове и по този начин винаги можете да подобрите своя собствен сайт. Най-добрия вариант е сайтът ви да бъде вътрешно оптимизиран, защото по този начин той е готов за SEO оптимизация и Link Building.

Процеса при изработка на уебсайт
5 (100%) 1 vote

1 reply
  1. Deyan Akrabov says:

    В началот се бях нагърбил с трудната задача да пиша HTML, добре че хората са измисли wordpress. Щеше да ми отнеме няколко години да направя нещо прилично.

    Отговор

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *