slow opencart speed

Бавна скорост на зареждане с Opencart

Вариант 1: Броят на продуктите в отделните категории често е причина за забавяне на зареждане на страницата в opencart. Има няколко места, където се изчислява брой продукти. За да забележите подобрение във времето за зареждане на страницата, зависещо от този фактор, ще трябва да отстраните всички от тях.

Ако редактирате Catalog модула може да отстраните Броя продукти в менюто за навигация (показано е в лявата колона по подразбиране), като настроите Product Count: to Disabled.

Темата по подразбиране също съдържа Брой продукти, показан в главното меню в сайта. Ще намерите този код в catalog/controller/common/header.php:

$product_total = $this->model_catalog_product->getTotalProducts($data);
$children_data[] = array( 'name'  => $child['name'] . ' (' . $product_total . ')',
'href'  => $this->url->link('product/category', 'path=' . $category['category_id'] . 
'_' . $child['category_id']) );

Премахнете или коментирайте всички референции към $product_total:

//$product_total = $this->model_catalog_product->getTotalProducts($data);
$children_data[] = array( 'name'  => $child['name'],'href' 
 => $this->url->link('product/category',
 'path=' . $category['category_id'] . '_' . $child['category_id']) );

Това трябва да се погрижи за всички референции в инсталацията по подразбиране на opencart, но ако използвате потребителска тема или модули, е възможно да има повече. По-основно може да потърсите в цялата каталог/директория за референции към model_catalog_product->getTotalProducts().

slow opencart speed

Ако търсите други референции за getTotalProducts(), бъдете сигурни, че не сте премахнали референциите, които използват Брой продукти за пагинация. В противен случай, пагинацията няма да работи правилно. Това е пример от catalog/controller/product/search.php, файл, който се нуждае от Брой продукти, за да функционира правилно.

$pagination->total = $product_total;

Премахването на тези референции доведе до 10x увеличение на скоростта за зареждане на страницата на моите сървъри
в инсталиране на opencart с ~2,000 продукта.

Вариант 2: Погледнете в catalog/controller/module/categories.php По подразбиране, модулът за категория показва Брой продукти до всеки елемент в менюто. Това води до малка заявка за разходи за много малко увеличаване на UX (По мое мнение)

Следният ред

$product_total = $this->model_catalog_product->getTotalProducts($data);

се появява два пъти, ако го коментирате с // (и там където $product_total е използван по-долу) би трябвало да забележите значително увеличение.

Вариант 3: Комерсиално решение (има разнообразие от платени модули), които ще подобрят работата със сигурност (погледнете тук). Колкото по-голям е магазинът, толкова по-голямо подобрение ще забележите в сравнение с нормалната скорост. Има безплатни vqmods за брой категории, които може би бихте искали да пробвате, за да видите дали те ще осигурят по-големи подобрения, от това за $10.

Бавна скорост на зареждане с Opencart
5 (100%) 1 vote

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *